Dartshop DAS Roggel de grootste in Limburg Dartpijlen, Dart flights, Dart Shafts, Dart borden, dart shirts, dart benodigheden. Online en in de Winkel snelle levering. uitstekende prijzen
Search
Show prices tax exclusive
English
All Categories
  Menu Close

  Buy Dartboard

  Het materiaal

  Alle professionele dartborden hebben één ding gemeen: ze zijn gemaakt van sisal. Dit materiaal ken je misschien van het sisal scheepstouw, wat bekend staat om zijn stevigheid. De sisalschijfjes in alle dartborden worden samengeperst tot een stevige plaat, waarna de verschillende kleuren zwart, rood en groen, worden gezeefdrukt op de sisalplaat.

  Sisal is een plantaardig product en is verkrijgbaar in verschillende gradaties. Topkwaliteit is Afrikaans sisal, zie Bull's Advantage III, daarna B – kwaliteit Braziliaans sisal, die beide gebruikt worden in messenbedrading of blade dartborden. Chinees sisal is van de laagste kwaliteit welke wordt gebruikt in ronde bedrading of speelgoedborden. Sisal dartborden mogen nooit nat gemaakt worden, dan is het dartbord binnen no-time beschimmeld.

  Alle vezels van het sisal zijn naar boven gericht, waardoor de dartpijl makkelijk het bord in kan. Bij elke worp van een dartpijl, wijken de sisalvezels en ontstaan er gaatjes die bij de volgende beurt zich weer sluiten, doordat de vezels verplaatsen.

  Sommige spelers  kiezen ervoor om met zogenaamde grippunten te gooien. Hier zijn twee redenen voor: ten eerste omdat spelers de grip op de punt gebruiken als aanvulling op de grip op hun barrel en ten tweede om de pijlen steviger in het bord te laten zitten, zodat de kans op uitvallende pijlen wordt verminderd. Daardoor slijt het sisal echter veel sneller en gaat  je dartbord aanzienlijk korter mee ten opzichte van normale dartpunten.

  De bedrading

  Verder ligt er op een dartbord de zogenaamde spider. In het Nederlands heet dit de bedrading. Dit onderdeel onderscheidt de verschillende vakjes op het dartbord. Bedrading is er in verschillende varianten: in goedkopere borden, zoals bijvoorbeeld de WINMAU PRO SFB, is de bedrading rond afgewerkt en vastgezet met nietjes. Dit heeft tot gevolg dat er minder ruimte overblijft voor je pijlen en inkomende darts kunnen afketsen van de bedrading, zogenaamde ‘bouncers’.

  Als je wat ‘serieuzer’ wilt darten, ben je bij darts.dasroggel.nl aan het goede adres. Wij verkopen namelijk de professionele dartborden van elk bekend merk, waaronder de Unicorn Eclipse ULTRA (bekend van de PDC), de Unicorn Eclipse Pro (wordt gebruikt op niet – televisie toernooien van de PDC), de Winmau Blade 6 (BDO/Lakeside WK) .

  De spider bij deze borden is namelijk niet óp het bord gelegd, maar ín het bord. Het sisal houdt hem daardoor op zijn plek en daarom zijn nietjes overbodig geworden waardoor er meer ruimte op het dartbord overblijft. Bij de Advantage 501 is de bedrading zelfs zodanig in het bord verwerkt dat bouncers vrijwel onmogelijk zijn geworden. Een goedkoper maar ook heel goed alternatief met dezelfde eigenschappen is bijvoorbeeld het Bull’s Shark Pro dartbord.

  Oplossing voor thuis

  Een veelvoorkomend probleem van mensen die thuis darten, is de ‘tok’ die ontstaat als de pijl het bord raakt. Dit komt doordat de achterkant van een dartbord van hout is. Een oplossing hiervoor is een plastic achterkant, die het geluid dempt. Alle dartborden kunnen bevestigd worden met de nieuwe plastic ophangsystem . Ook zou je een dun laag schuim achter je dartbord kunnen plaatsen hetgeen het geluid ook beduidend vermindert.